dancers image26. prosince 1992, ve věku 27 let, uhynul v Japonsku hřebec bělouš Dancer's Image (Native Dancer), historicky jediný kůň, který proběhl jako první cílem Kentucky Derby, ale byl následně kvůli pozitivnímu dopingovému nálezu diskvalifikován.


V jeho vzorku byl nalezen butazolidin, Dancer's Image byl diskvalifkován a vítězem se stal Forward Pass. Pro Dancer's Image tím však problémy v dostizích trojkoruny neskončily. V Preakness Stakes, které vyhrál Forward Pass, finišoval na třetím místě, ale i z něho byl, nyní kvůli poškození jiného koně, diskvalifikován a přesunut na osmé místo.

Kvůli problémům s kolenem byl po tomto dostihu stažen z tréninku a zařazen do chovu. Svou chovnou kariéru zahájil v USA, ale v roce 1974 jej majitel prodal o chovu do Irska, v roce 1979 jej získal Alec Heac a Dancer's Image se přestěhoval na jeho Haras du Quesnay. V chovu si nevedl špatně, dal celkem 31 blacktype vítězů (5% potomků dostihového věku), z nichž vynikli především Gr.1 sprinteři Godswalk a Saritamer. Později byl prodán do Japonska, kde v 27 letech uhynul.     
 







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net