jockeyclubVyjádření k článku "S Janem Schulmannem o uplynulé sezóně, propozicích a hledání řešení současných problémů" autora Miloslava Vlčka uveřejněném na serveru dostihy.fitmin.cz dne 30. 11. 2015.

K informacím uvedeným v předmětném článku, především v části týkající se disciplinárního řízení orgánů Jockey Clubu ČR ve věci přestupků při dostizích č. 1289 a č. 1290 dne 15. 8. 2015 na závodišti ve Slušovicích, konstatujeme, že informace tvrzené RNDr. Schulmannem o průběhu tohoto řízení jsou z části nepravdivé, z části interpretovány z pohledu člena disciplinárního orgánu Jockey Clubu ČR, jehož názor zůstal při rozhodování tohoto orgánu menšinový, a jako takové jsou vysvětlovány zkresleně a zaujatě. Především uvádíme, že před řízením neproběhlo žádné jednání předsedy PK JC ČR Mgr. O. Nového, předsedy DS JC ČR JUDr. J. Červenky a prezidenta JC ČR JUDr. Ing. J. Charváta, které dle článku "mělo dohodnout a schválit postup řízení". Tato informace je nepravdivá. Dle našeho názoru bylo v celé věci rozhodnuto podle nejlepšího svědomí a přesvědčení členů disciplinárníchorgánů Jockey clubu, rozhodnutí bylo schváleno prostou (a výraznou) většinou přítomných členů těchto orgánů a jakékoli další interpretace těchto rozhodnutí jiným členem orgánu považujeme za nepřípustné a vedené zřejmě s cílem prosazení vlastních zájmů. Všechna rozhodnutí byla řádně zveřejněna, odůvodněna a proti konečnému rozhodnutí Pořádkové komise JC ČR č. 11/2015 ze dne 25. 10. 2015, které bylo uveřejněno ve Věstníku ČT dne 4. 11. 2015, nebylo podáno žádné odvolání. Tím bylo řízení skončeno.

V Praze, dne 3. 12. 2015

JUDr. Ing. Jiří Charvát, prezident JC ČR