Před čtvrt stoletím, 24. listopadu 1990, zvítězila Američanka Julie Krone v dostihu v Japonsku. Pro zemi vycházejícího slunce to bylo historicky první vítězství ženy v sedle plnokrevníka v dostihu.


Pro Julii Krone to ale nebyl zdaleka jediný mezník, který se jí podařilo překonat. 16. února 1999 se stala první ženou, která jako jezdec získala 3500 vítězství. O šest let dříve se stala první ženou, která vyhrála dostih náležící k americké trojkoruně, když v sedle Colonial Affair vyhrála Belmont Stakes, v roce 2000 se jako první žena dostala do National Museum of Racing a také do americké Hall of Fame.

Manželka jednoho z nejvýznamnějších amerických dostihových publicistů Jaye Hovdeyho (s nímž má nyní desetiletou dceru Lorelei Judith Krone) získala během kariéry celkem 3704 vítězství, mj. i v Breeders' Cup Juvenile Fillies (2003 - Halfbridled). Svůj poslední dostih odjela v únoru následujícího roku, v roce 2008 se ještě střetla s dalšími sedmi žokeji z americké Hall of Fame na dráze v Santa Anitě. 








    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net