beccari foto28. května 2010 musel být po zranění při připouštění, které vzhledem k věku nebylo možné léčit, utracen devatenáctiletý Beccari (Lyphard), jeden z nejúspěšnějších českých plemeníků tehdejší doby.


Francouzský listed vítěz Beccari, který obsadil čtvrté místo v Gr.3 Prix de la Jonchere, zahájil chovnou kariéru uprostřed připouštěcí sezóny 1998 v Hřebčíně Napajedla. Hned v prvním méně početném ročníku měl šampiónku Ned's Secret, z druhého pochází první Beccariho klasický vítěz Radbec, úspěšný v Saint Leger, či zimní královna La Magnifica, z třetího jeden z nejlepších jeho potomků Reviton, který sice nezískal žádné velké vítězství, ale doběhl druhý ve Velké jarní ceně, St. Leger, Velké ceně českého turfu i Slovenském St. Leger.  

Šampión otců dvouletých nezářil jen v napajedelském chovu - z působení v chovu Ing. Miroslava Ševčíka vzešla vítězka Oaks a šampiónka tříletých klisen Mary Lou. Neztratil se ani jako otec matek, jeho dcera Vinnyca například dala vítězku Jarní ceny klisen Vinnah. V posledních sezónách stál v chovu Ivana Falty v Dolním Bezděkově.

 
  










    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net