SievierOsmého října 1939 zemřela v Anglii jedna z nejbarvitějších postav historie britského turfu, majitel, trenér a též nemalý gambler Robert Siever, jehož jméno je spjato se čtyřnásobnou klasickou vítězkou - legendární Sceptre.


V roce 1902 se Sievier stal prvním trenérem - majitelem, který stál v čele žebříčku nejúspěšnějších majitelů, když jeho stáj vydělala 23,686 liber. Bylo to především zásluhou zmíněné Sceptre, která zvítězila v 2000 Guineas, 1000 Guineas, Oaks a Saint Leger, v Derby finišovala čtvrtá, jejíž přípravu Sievier převzal před sezónou od svého dřívějšího trenéra Charlese Mortona.

Sievier byl téř vydavatelem dostihových novin The Winning Post, v nichž si občas vyřizoval účty s lidmi, které v anglickém turfu neměl rád. Snad i proto mu Jockey Club, aniž by uvedl nějaký důvod, odebral v roce 1904 licenci i možnost být majitelem dostihových koní, k čemuž se Sievier vrátil v roce 1907. V červnu 1908 byl dokonce zatčen, a to přímo na závodišti v Sandownu, a posléze obviněn z vydíráni Jacka Joela, kterému vyhrožoval publikováním hanlivého článku o něm.

 







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net