merano 2I po stávce, která proběhla 1. února, je situace v italském turfu stále velice napjatá. Podle zpráv z Apeninského poloostrova probíhají po celé Itálii různé protestní akce zástupců italského turfu, blokování významných dopravních tepen, manifestace či blokování autobusů s fanoušky velkých fotbalových klubů s cílem mediálně zviditelnit problémy italského turfu. Protestní akce se opakovaně konaly v Římě, Miláně, Neapoli, Pise, Bologni a dalších městech.

Zároveň probíhá maratón jednání zástupců italského turfu s Ministerstvem zemědělství a Ministerstvem financí. Nedávno bylo potvrzeno schválení dekretu, který zajišťuje částku 30 miliónů euro na dlužné dotace s července a srpna 2012 a který ukládá povinnost vyplacení dotací v roce 2013 do 60 dnů.

Nejasné ale zatím zůstává, kdy budou tyto peníze k dispozici a kdy budou vyplaceny peníze za zbylé 4 měsíce loňského roku. Podle informací italského tisku by ale měly být dotace za červenec a srpen 2012 vyplaceny v druhé polovině března.

Včera bylo v italském tisku též zveřejněno znění dalšího dekretu předloženého MZe a MF, v němž jsou pro nás důležité mj. další snížení počtu dostihů v roce 2013 o 14% (netýká se blacktype dostihů) a způsob vyplacení částky, kterou ASSI dluží na dotacích a financování závodišť. Částka, která dohomady činí 96,664.524 euro by měla být vyplacena během následujících 3 let. V roce 2013 již zmíněných 30 miliónů, v roce 2014 dalších 30 miliónů a v roce 2015 zbylých zhruba 37 miliónů. Takže na výhry z konce roku 2012 mohou majitelé čekat až do roku 2015. 







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net