synthO prodlouženém víkendu 5. – 7.července 2013 se na dostihové závodiště Pardubice - Synthesia park vrátí opět po roce závody spřežení. V letošním roce je to již počtvrté. Jedná se jedno z kvalifikačních kol Zlaté podkovy, jejíž finále proběhne v srpnu v Humpolci a zároveň se jedná o kvalifikační kolo na mistrovství České republiky.

Tyto závody se konají za podpory hejtmana Pardubického kraje  JUDr. Martina Netolického, Ph.D. pod názvem „ Cena hejtmana pardubického kraje“.

Určitě se bude jednat o divácky atraktivní závody. Nejpočetněji obsazenou kategorií jsou již tradičně jednospřeží. Dále uvidíme soutěž dvojspřeží, čtyřspřeží a dvojspřeží pony. Mezi účastníky budou i vítězové loňských závodů jako například – Mgr. Monika Pospíšilová v soutěžích pony a Zdeněk Jirásek v soutěži čtyřspřeží.

Program bude zahájen v pátek 5. července, kdy vozatajové se svými koňmi podstoupí drezurní zkoušku na travnatém kolbišti závodiště. O den později v sobotu 6. července nastoupí do maratonu – kde na ně přímo v dostihové dráze čeká 5 překážek. V loňském roce jsme doplnili překážky nové, jako například velkou sportovní vodu a využili jsme military překážku na velkém náměstí, kterou jsme upravili pro vozatajské soutěže. Chceme opět použít tyto stávající překážky s drobnými úpravami a s přidáním nových prvků, které povedou k jejich zatraktivnění.

Závody vyvrcholí v neděli 7. července, kdy po ranní kondiční zkoušce pojedou účastníci vozatajský parkur, opět na travnatém kolbišti. Po něm bude následovat vyhodnocení soutěží, předání pohárů a věcných cen zástupci Pardubického kraje a Dostihového spolku a.s.

Diváci mají na tuto akci vstup zdarma.







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net