flyingstar15. dubna roku 1968 se v Dánsku narodil ryzák Flying Star, jako roček později importovaný PP Motěšice do Československa, kde nejprve patřil k předním koním tříletého ročníku a později se stal úspěšným plemeníkem.


Flying Star (Bel Baraka) přišel do Československa z Francie a dlouhá léta byl uváděn jako kůň francouzského chovu a ve starších Plemenných knihách i Katalozích plemeníků jej najdete se suffixem FR. Teprve po listopadu 1989, kdy úřad naší Plemenné knihy začal více spolupracovat s podobnými úřady na západ od našich hranic, se zjistilo, že hřebcovým rodištěm nebyla Francie nýbrž Dánsko.

Flying Star jako dvouletý vyběhl dvakrát, ale ani jednou se neumístil. Ve třech letech jej Břetislav Karel poslal na start 6x, z čehož Flying Star vytěžil dvě vítězství ve čtyřkových handicapech na 2200 metrů. Pak ale přišlo nečekané druhé místo v Československém derby, překvapivé i pro tehdejší černé bookmakery, pro které podle tehdejších historek bylo Flying Starovo umístění finančně velmi bolestivou záležitostí.

Po tomto nečekaném úspěchu doběhl Flying Star ještě druhý v Ceně mítinku, ale tím jeho úspěchy na jedničkové scéně skončily. Ve čtyřech letech vyběhl jen jednou a neumístil se. Kariéru ukončil s vizitkou 2 vítězství a 3 druhých míst z 9 startů, svému majiteli vydělal 62.000 Kčs.

Vzhledem ke svému původu byl syn vítěze Prix Jean Prat Bel Baraky (Worden) zařazen do chovu, kde si vedl velmi dobře a to hlavně s klisnami s vlivem Astyanaxe v pedigree. Astyanaxova dcera Myjaxa dala s Flying Starem dva jeho nejlepší potomky - vítězku Memoriálu ing. B. Tichoty (Oaks) Misjafu a špičkového sprintera a mílaře 80. let Myse, pozdějšího plemeníka a mj. mateřského otce klasické vítězky Tamaliregy. S Čumikou, jejíž otec Myjavan byl Astyanaxovým synem, dal Flying Star Čremchu, třetí z Ceny Hřebčína Napajedla a pátou z Oaks.




  







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net