Blushing groom6. května 1992 byl ve věku 18 let utracen famózní ryzák Blushing Groom (Red God), velmi úspěšný dostihový kůň a posléze ještě úspěšnější plemeník, jehož krev měla nemalý vliv i na náš chov a dostihový provoz.


Americký odchovanec Blushing Groom běhal v barvách Aga Khana, kterému vyhrál 7 z 10 startů, získal jedno druhé a dvě třetí místa. Francouzský šampión dvouletých hřebců, ve třech letech hodnocený jako nejlepší evropský tříletý mílař, vyhrál jako dvouletý Grand Criterium, Prix Morny či Prix de la Salamandre, vrcholem kariéry ve třech letech bylo vítězství v klasické Poule d'Essai des Poulains.
  

   
V chovu působil na americké Gainesway Farm, kde postupem vyrostl v jednoho z nejúspěšnějších plemeníků své doby. K jeho nejlepším potomkům patřil vítěz Epsom Derby a 2000 Guineas Nashwan, famózní dvouletek Arazi či vítěz Prix de l'Arc de Triomphe Rainbow Quest. Právě posledně jmenovaný Rainbow Quest se stal Blushing Groomovým nejúspěšnějším synem v chovu, mj. otcem vítěze Epsom Derby Quest for Fame či vítěze Prix de l'Arc de Triomphe Saumareze, mimořádným plemeníkem byl i Rahy, mj. otec evropského koně roku Fantastic Lighta či vítězky 11 Gr.1 dostihů Serena's Song.  

Pravý bratr Rainbow Questa ryzák Arcane působil tři sezóny v českém chovu, kde dal celou řadu výborných koní v čele s Vapetou a Shercanou, neztratil se zde ani Jolly Groom, mj. otec Micka. Dnes jeho krev u nás nejlépe reprezentují vnuci Egerton (Groom Dancer) a Moonjaz (Nashwan), patřící k nejúspěšnějším domácím plemeníkům.    
 

Plemeníci v nabídce Sponsored hypomatingu serveru Blacktypepedigree
Alaska River Blue Coral Bully Pulpit calminginfluence

Calming Influence

Egerton mascaronneMascarpone Midships Mikhail Glinka
Next Desert Pouvoir Absolu Stormy Jail The Bogberry 

Darsalam

Durante Alighieri

Rosensturm
rocky
Rocky of Gracie 






    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net