chuchle57. května 1995 se ve Velké Chuchli běžel první klasický dostih sezóny Jarní cena klisen. Více než zásluhou vítězství Letní noci vstoupil tento den do historie českého turfu kvůli zasedání Prezidia Jockey Clubu (prezidentem JC byl tehdy Miloš Baladrán, členem prezidia i majitel Letní noci Miloslav Halík), které se v Chuchli sešlo hned po dostizích.


Mělo na programu jediný, ale o to důležitější bod - neutěšenou situaci pořadatele dostihů v Chuchli společnosti Dostihové závodiště Praha a.s. Kvůli neplnění závazků vůči majitelům (neuhrazení dostihových výher) prezidium rozhodlo odebrat pořadateli povolení k pořádání dostihů. Povolila jen uspořádání nadcházejícího mítinku s Velkou jarní cenou, poté se brány chuchelského závodiště pro dostihy uzavřely. O hlavní provoz se podělila závodiště v Karlových Varech a ve Slušovicích.

Už v červenci se ale dostihy do Chuchle vrátily a to zásluhou České klusácké asociace, která zde začala pořádat i cvalové dostihy společně s klusáckými. Ačkoliv vedle Českého derby se do Karlových Varů stěhovala i Velká cena Prahy a Velká cena českého turfu, od podzimní části sezóny se pořadatelské taktovky v Chuchli plně chopila ČKA, která v Chuchli pořádala dostihy až do příchodu společnosti IPS (dnes Skanska), která organizovala chuchelské dostihy prostřednictvím dceřinné společnosti Turf-IPS s.r.o. až do roku 2001. Poté prošel vlastník areálu, společnost Dostihové závodiště Praha a.s. ovládaná Josefem Hradečným, konkurzem. O konkurzní podstatu měly zájem kruhy kolem klusáckého sportu, ale Ing. Václavu Lukovi se podařilo zorganizovat skupinu investorů a společně s Jockey Clubem konkurzní podstatu koupit. Investoři především z řad majitelů koní následně s Jockey Clubem založili společnosti Turf Praha a.s., která je vlastníkem areálu dodnes.










    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net