1000guineas 2013Zklamání ze včerejšího čtvrtého místa Toronada v Qipco 2000 Guineas si dnes žokej Richard Hughes vynahradil v sedle Sky Lantern, která po boji o půl délky zvítězila v druhém klasickém dostihu anglické sezóny 1000 Guineas.


Včera nastupoval britský šampión Richard Hughes s Toronadem na start klasického dostihu jako druhý favorit, v týdnu před dostihem jej dokonce některé kanceláře favorizovaly, ale čtvrté místo znamenalo konec nadějím (viz zpráva) na Hughesův první anglický klasický úspěch.

Za rovných 24 hodin se dočkal. V sedle svěřenkyně trenéra Richarda Hannona, v jehož přípravě je i zmíněný Tornado, vyhrál po boji před Just The Judge (Lawman) Qipco 1000 Guineas. Třetí doběhla, se ztrátou 1 1/2 délky, irská Moth (Galileo) trenéra Aidana O'Briena, pro něhož je jedno třetí místo z obou anglických klasik velkým ústupem z loňského vítězného double Camelot -  Homecoming Queen.

Ještě hůře dopadla favorizovaná polosestra Midday Hot Snap (Pivotal) trenéra Henry Cecila, která působivým stylem vyhrála předzkoušku Nell Gwyn Stakes (Gr.3) před Sky Lantern. Zatímco v předchozím startu byla dlouho zavřená a až v závěru, kdy se jí otevřela cesta, mohla ukázat výborný finiš, tentokrát měla bezproblémový dostih, ale nepředvedla v něm nic z toho, čím tak okouzlila minule.

Vítězná Sky Lantern, která již loni ukázala třídu triumfem v Moyglare Stud Stakes (Gr.1), je dcerou anglického šampióna sprinterů 2007 Red Clubs (Red Ransom), který působí na Tally-Ho Stud a jeho poplatek letos činí 6.500 euro. Vítězka, jeho dosud nejlepší potomek, pochází z hřebcova druhého ročníku. 

 







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net